PAPILDYTA 2011 10 18
     Ši ataskaita yra įdomi. Pabandykime įsigilinti. Kai visuotinio sodininkų susirinkimo metu perskaitomas toks skaičių kiekis ir nieko apie juos nepasakoma, gal tik matematikos genijus galėtų pastebėti kokius nors nesutapimus ar įtartinus skaičius. O nesutapimų čia yra. Pažiūrėkime į pajamų ir išlaidų stulpelį "Ūkio banko" grafoje. Likutis 2009 05 01 d yra 33496.20 Lt . Pridėkime banko palūkanas 330,95 Lt, atimkime visas išlaidas ir gauname:
33496.20 + 330.95 - 13496.20 = 20330.95 Lt
     Pažiūrėkime į ataskaitą, o ten parašyta 26330.95 Lt    
........................................................................................................................................................  
                                                             (norėdami skaityti toliau, spauskite žemiau "Read More")
     Paprastas sodininkų susirinkimo dalyvis tikrai nepastebės to skirtumo, nes, klausydamas  skaičių virtinės, jis pats savarankiškai mintyse turi užfiksuoti likutį, po to pridėti po vieną skaičių  sakomas pajamas ir atimti po vieną skaičių sakomas išlaidas ir sulyginti savo mintyse gautą rezultatą su perskaitytu ataskaitoje pinigų likučiu. Tokių skaičiavimų neįmanoma atlikti mintinai. Bet kodėl tokio neatitikimo nematė revizinė komisija?! Kodėl apie tokį neatitikimą nutylėjo buhalteris, ruošęs šią ataskaitą, buhalteris, kurį mes žinome, kaip kruopštų, taupų ir net edantišką žmogų? Galiu tik spėti, kad tiesiog nenorima "veltis" į nemalonumus.     
     Galiu dar kartą atsakingai pasakyti, kad mūsų revizinė komisija negali atlikti normalios
ūkinės-finansinės veiklos revizijos, nes:
-mūsų išrinkti revizinės komisijos nariai neturi reikiamos kvalifikacijos,
-mūsų išrinkti revizinės komisijos nariai, mano nuomone,vengia "veltis" į rimtesnius tikrinimus, nes nenori "supykdyti" pirmininko, paprastai žmogiškai sakant, nenori veltis į nemalonumus atnešančias situacijas.
     Tai suprantama, tačiau, manyčiau, geriausias sprendimas, suprantant savo atsakomybę, yra revizinės komisijos atsistatydinimas. Tai leistų mums, sušaukus visuotinį susirinkimą, pabandyti
surasti tokius revizorius, kurie sugebėtų patikrinti, kaip sodų bendrijoje naudojami mūsų pinigai. 
     Šis "mažas" likučių nesutapimas slepia peripetijas su pinigų skolinimu sodininkų bendrijų asociacijai. Beje, atsiverskite sodininkų bendrijų asociacijos tinklalapį ir ten rasite informaciją apie tai, kad šios asociacijos valdybos narys yra Česlovas Pijoraitis. Taigi, pirminkas Česlovas
Pijoraitis paskolino pinigus Asociacijai,k urioje pats yra valdybos narys. Pinigus paskolino ne savo, bet mūsų visų, t.y. sodų bendrijos, nors mes neleidome to daryti. Paskolino pinigus ir nuo mūsų visų tą veiksmą nuslėpė, net nuslėpė nuo buhalterio (iždininko)??? Negana to, tie pinigai negrįžo į mūsų sąskaitą beveik metus laiko ir neatmetu minties, kad jie galėjo ir iš viso negrįžti, jei nebūčiau pradėjęs aktyviai tuo domėtis.
      Šioje finansinėje ataskaitoje nėra įtraukta paskolinta suma, todėl ir nesutampa skaičiai. Gal galėtų iždininkas smulkiai išdėstyti visus tuos piniginius judėjimus, susijusius su šia paskola, kad galėtume mes visi pamatyti, kaip viskas buvo?
     Jei vieną kartą pirmininkui pavyko taip pasielgti, gal yra pavykę tai padaryti ir dar kartą, pvz.  ankstesniais metais. Todėl tvirtinu, kad mūsų sodų bendrijai prasminga būtų atlikti bent trijų metų rimtą ūkinės-finansinės veiklos patikrinimą. Artėju prie minties, kad tai teks daryti savo asmeninėmis lėšomis. Būčiau dėkingas, jei kas galėtų prisidėti prie tokio patikrinimo savo darbu arba lėšomis.
      Ši neteisėta finansinė operacija pastebėta visai atsitiktinai ir tik todėl, kad aš  dalyvavau
2009 - 2010 m. ūkinės-finansinės veiklos patikrinime. Todėl suprantama, kodėl 2011 m. pirmininkas uždraudė iždininkui pakviesti mane į patikrinimą, nepaisant to, kad valdybos sprendimu aš tame patikrinime turėjau dalyvauti.

Pagarbiai
Kęstutis Čeponis

Jei jums panagrinėjus šią ūkinės-finansinės veiklos ataskaitą, taip pat kyla klausimų, rašykite ir klauskite arba šio tinklalapio diskusijų skiltyje arba adresu japonis@gmail.com
Papildomi komentarai apie šią finansinę ataskaitą bus vėliau.

2009-2010m.  sodų bendrijos "Šatijai" ūkinės-finansinės veiklos ataskaitos ORIGINALAS

irena
10/19/2011 04:54:47 am

Kai pažiūri į tokią ataskaitą, tai darosi ir juokinga, ir graudu... kur naudojami mūsų pinigai ir kokios sumos! Ūkio išlaidos, prekės, transportas, draudimas, remontas,telefonai, reprezentacines išlaidos(kaip seime) kokios nesąmonės... Kaip atrodo ataskaita, juk tai dokumentas.
Keistai atrodo, kai išlaidos GEROKAI viršija pajamas!
Laikas atlikti tikra revizija. Kaip galvojat?

Reply
Admin
10/20/2011 08:55:16 pm

As sutinku su jumis ,Irena,kad reikalingas normalus ukines -finansines veiklos patikrinimas.Apie tai kalbu jau beveik metus.Taciau valdyboje nepavyksta priimti tokio sprendimo, deja.Todel svarbi jusu visu sodieciu nuomone tuo klausimu.Balsuokite,ka apie tai manote.

Reply
irena
10/21/2011 02:24:31 am

Pagal ataskaitą, tai LESTO gražino pinigus už elektros dėžes ant stulpų, graži suma (90 000lt). Kada bus gražinti pinigai žmonėms? Gal pirmininkas atsakys?

Reply
Admin
10/25/2011 04:11:44 pm

Irenai ir kitiems.Nors pirmininkas ir lankosi šiame tinklalapyje,bet, matyt, neturi laiko jums atsakyti dėl pinigų už dėžes.
Paskutiniame visuotiniame sodininkų susirinkime buvo nutarta tuos pinigus ne grąžinti sodininkams, o panaudoti vandentiekio rekonstrukcijai.Kol jie neišleisti, galima priimti ir kitokį nutarimą.Bet tai gali padaryti tik visuotinis susirinkimas.

Reply
Mastytojas
11/1/2011 10:38:53 pm

is ataskaitos matyti,kad chebryte buvo visiskai atsipalaidavusi:revizijai pateike bet kokia ataskaita,susirinkimui-bet ka, net nepasistenge skaiciu sudelioti gerai.Ir visi viska "suvirskino".Galima tik isivaizduoti,kas ten dar galetu buti.

Reply
Admin
11/7/2011 04:34:13 pm

Noriu atkreipti visų sodiečių dėmesį į tai, kad teisingos finansinės ataskaitos už 2009-2010 metus mes neturime.Turime tą, kurią matome tinklalapyje.Bet ji yra neteisinga, nes joje yra 6000,- Lt neatitikimas tarp pajamų ir išlaidų. Tai yra dar vienas argumentas,kodėl reikalingas praėjusio laikotarpio finansinės veiklos patikrinimas.Kviečiu išsakyti savo nuomonę čia arba balsuojant apklausoje.

Reply



Leave a Reply.