Picture
Tinklapyje www.satijai.lt atsirado nauja skiltis -  sodininkų bendrijos "Šatijai" sklypų planas. Nuo šiol, jūsų patogumui, kiekvienas galite pažiūrėti sklypų išdėstymą ir numeraciją.


Taip pat pristatome naujovę - tinklapio kairėje jau yra paieškos laukelis. Galite įrašyti paieškos žodį, spauskite enter ir netrukus matysite paieškos rezultatus.

 
Picture
Važiuodami keliu link Lapių miestelio, pravažiavus Smiltynės sankryžą, ties pirmuoju posūkiu į Lapių miestelį dešinėje kelio pusėje daugelis esame atkreipę dėmesį į modernių namų Ginėnų gyvenvietę.
 Gyvenvietėje naujakuriai pradėjo kurtis prieš kelis metus prieš prasidedant ekonominei krizei ir prieš nekilnojamojo turto burbulo subliūškimą-apie 2006-2007 metus.
Kiekvienas, važiuodamas pro gyvenvietę, atkreipė dėmesį į naujus, modernius, įdomių architektūrinių sprendimų namus, o vakarais akį traukė ryškiai apšviestos gyvenvietės gatvės. Žmonės, pirkę čia sklypus ar namus, mokėjo brangiai.
    Dabar gyvenvietės gatvės skendi tamsoje.Kas nutiko?
    Neapšviestos gyvenvietės gatvės- ne didžiausia bėda. 
   
Neįtikėtina, bet naujos gyvenvietės moderni spaudiminės kanalizacijos siurblinė sugadinta nepataisomai, nes ... užpilta betonu, kitaip tariant, užbetonuota  aklinai!
   Vandens tiekimo sistema buvo sugadinta!
   Gatvių apšvietimas neįjungiamas!
  
Mūsų žiniomis yra įvykęs ginčas tarp buvusio šio žemės ploto, kuriame įsikurusi gyvenvietė, savininko ir gyventojų bei savivaldybės dėl bendrų komunikacijų perėmimo ir naudojimosi jomis. Nesiimsime spręsti, kas teisus, o kas kaltas. Tą padarys teismas, nes visa ši istorija persikėlė į teismus. Bet tai yra gera pamoka, kaip svarbu pasirašyti aiškias ir apgalvotas sutartis. Jos turi nepalikti jokių galimybių kam nors apkartinti jūsų buities.
   Kaip sprendžia Ginėnų gyventojai juos užgriuvusias problemas?
   Gatvių apšvietimo nėra- kenčia be jo.
   Vandentiekį suremontavo  UAB "Giratės vandenys"ir vanduo toliau tiekiamas.
   Kanalizacijos turinys kas dvi dienas specialiomis mašinomis išsiurbiamas iš kanalizacijos šulinių ir išvežamas.
    Belieka užjausti Ginėnų gyventojus ir palinkėti, kad jų gyvenimą apkartinusios bėdos pasibaigtų jiems sėkminga teismų baigtimi.

   Tinklalapio leidėjai   

 
Picture
2013 m. vasario 17 d. įvyko SB "Šatijai" valdybos posėdis, kuriame valdybos narys Tautvydas Pasvenskas apsiėmė pabandyti tvarkyti oficialų sodų bendrijos tinklalapį www.sbsatijai.lt ir skelbti jame informaciją.
    Galime pasidžiaugti, kad tinklalapis jau tą pačią dieną atgijo, jame paskelbta aktuali sodininkams informacija, skatinanti domėtis bendrijos gyvenimu, išsakyti savo nuomonę, dalyvauti priimant sprendimus.
Tinklalapyje galima laisvai komentuoti, išreikšti savo nuomonę.
 Ankstesnis pirmininkas buvo užblokavęs galimybę komentuoti. Ko gero, dėl to, kad komentatorių nuomonė jam netiko. Beje, perėmę tinklalapio valdymą iš ankstesnio pirmininko, radome, kad tuomet, kai dar buvo galima šiek tiek komentuoti, visgi, vienas žodis, tiksliau , pavadinimas, buvo įvestas, kaip blokuojantis komentarą. Tas pavadinimas buvo mūsų tinklalapio pavadinimas  www.satijai.lt
   Taigi, jei kuris komentatorius savo komentare paminėdavo mūsų tinklalapio pavadinimą, komentaras buvo blokuojamas.
   Mes tik sveikiname, kad oficiali svetainė atgijo ir skelbią informaciją ir linkime sėkmės naujai valdybai ir ištvermės bei atkaklumo tinklalapį tvarkančiam T.Pasvenskui!

      Tinklalapio leidėjai