Picture
      Prasidėjo vandentiekio sistemos renovacija - taisymas. Pirma dalis padaryta savo jėgomis. Ji truko daugiau negu mėnesį.
      Buvo suvirinta turima cisterna, nudažyta, nušveista jos vidinė dalis nuo rudžių, apdorota rudžių surišėju, nuriebalinta chemikalais, nudažyta spec.dažais iš vidaus. Visus šiuos darbus atliko iždininkas Kęstutis Mačiulaitis. Be to, jis nušveitė kostrukciją ir nudažė ją gruntu ir dažais. Padarytas  didelis darbas, vertas atskiro įvertinimo.

      Darbai padaryti nepalyginamai pigiau, negu būtų kainavę samdant vykdytojus. Taip buvo sutaupyta nemažai sodininkų pinigų.
      Senoji cisterna buvo nukelta, o naujoji uždėta spalio 23 dieną.
      Didžioji cisterna, kuri nukelta žemyn, yra 50m3 talpos, o mažoji, kuri užkelta, 25m3 talpos.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                   (Norėdami pamatyti daugiau nuotraukų spauskite "Read More")


 
       Praėjusią savaitę Lapių seniūnijoje įvyko seniūnaičių susirinkimas, kuriame dalyvavo ir šio tinklalapio administratorius. Iš įdomesnių mums naujienų yra tai, kad kitąmet iš Lapių sąvartyno, panaudojant ES lėšas, planuojama nutiesti kanalizacijos vamzdyną sąvartyne susidarančiam substratui (skysčiams) pumpuoti į Kauno valymo įrenginius. Dabar šis substratas kasdien vežamas spec.cisternomis ir toks transportavimo būdas yra labai brangus. Vamzdynais - žymiai pigiau.
        Šis vamzdynas bus tiesiamas netoli nuo mūsų sodų bendrijos, todėl atsiras techninės galimybės kai kuriems sodams prisijungti kanalizaciją į šią sistemą. Lapių seniūnas informavo, kad jis deda pastangas, kad šis vamzdynas eitų maksimaliai patogiai sodininkų kanalizacijos pajungimui.
         Ir dar - Lapių seniūnija planuoja pradėti eksploatuoti turimus geriamo vandens gręžinius. Todėl numatoma leisti prisijungti prie vandens tiekimo tinklų sodininkams be apribojimų. Dabar toks prisijungimas buvo ribojamas, nes, ypač vasarą, neužtekdavo vandens visiems vartotojams.
         Lapių seniūnija turi šiek tiek vadinamų "sąvartyno lėšų". Šiais metais už jas planuojama įrengti gatvelių apšvietimą "Lepšiškių" sodų bendrijoje, kuri ribojasi su sąvartynu. Šias lėšas planuojama skirti tik toms sodų bendrijoms, kurios betarpiškai ribojasi su sąvartynu.
         Buvo svarstomi ir kiti klausimai. Susirinkimo protokolą pridedu.

........................................................................................................................................................................  
                                                         (norėdami skaityti protokolą, spauskite žemiau "Read More")


 
Picture
Nuo šiol Šatijų bendruomenės naujienos bus skelbiamos diskusijų formate. Čia bus galima jas iškart komentuoti ir skaityti komentarus. Instrukciją kaip komentuoti rasite čia. Senąjį Naujienų archyvą rasite čia.

Linkime aktyviai dalyvauti diskusijose, komentuoti, reikšti nuomonę savo vardu ar anonimiškai. Primename, kad neetiški komentarai bus šalinami. 

Taip pat kviečiame dalyvauti papildant naujienas - siųskite savo pastebėjimus el. paštu
japonis@gmail.com arba čia, "Rašykite" skiltyje. Dalinkitės nuotraukomis, idėjomis, informacija... Nepamirškite, kad čia galite skelbtis, jei ką parduodate ar ieškote pirkti, jei ieškote reikalingos paslaugos ar pan. 

Dešinėje  pusėje matote Šatijų kalendorių, kuriame bus informacija apie įvykius, šventes, progas. Jūs galite pasveikinti  bendruomenės narius su gimtadieniu ar kita proga, informuodami mus apie tai, mes mielai  paskelbsime sveikinimą su tekstu šiame tinklapyje!

Siekiame, kad ši bendruomenė taptų aktyvesnė, labiau tarpusavyje bendrautų,  remtų vieni kitus, o aktuali informacija būtų visiems prieinama ir atvira.

Sėkmės visiems!
Tinklapio administratorius.

 
Picture
Taigi, brangūs sodiečiai, Jūsų čia apsilankė rekordinis skaičius -170 lankytojų. Tai ypač džiugina, nes galima daryti išvadą, kad žmonės pradeda domėtis tuo, kaip gyvena jų pačių bendruomenė. Tai 3 kartus daugiau žmonių, negu viduti-niškai ateina į visuotinius susirinki-mus. Visuotiniuose susirinkimuose 50-60 žmonių priima sprendimus. Jiems tenka priimti sprendimus, neturint laiko įsigilinti į pateikiamus skaičius ir neturint galimybių gerai suprasti, ką tie skaičiai sako. Čia, šiame tinklalapyje tokius sprendimus gali įtakoti jau tris kartus daugiau žmonių. Ir kas svarbiausia, žmonės gali ramiai įsigilinti, dar kartą pergalvoti, ir išreikšti savo nuomonę tinklalapyje balsavimui pateiktu klausimu. Todėl kviečiu drąsiai išsakyti savo nuomonę apklausoje, kuri yra anoniminė. Jūsų nuomonė, tikiuosi, bus labai svarbi valdyboje priimant  sprendimus.

 
Apklausa yra visiškai ANONIMINĖ.
Jūsų nuomone yra LABAI SVARBI priimant visai mūsų bendruomenei svarbius sprendimus.
Sistema leidžia balsuoti tik vieną kartą.
Pažymėkite rutuliuką virš pasirinkto atsakymo ir spauskite "Atsakyti".
Rezultatus galite pamatyti po balsavimo arba paspaudę "Rezultatai".

Gerbiame ir dėkojame už Jūsų nuomonę!
 
     PAPILDYTA 2011 10 18
     Ši ataskaita yra įdomi. Pabandykime įsigilinti. Kai visuotinio sodininkų susirinkimo metu perskaitomas toks skaičių kiekis ir nieko apie juos nepasakoma, gal tik matematikos genijus galėtų pastebėti kokius nors nesutapimus ar įtartinus skaičius. O nesutapimų čia yra. Pažiūrėkime į pajamų ir išlaidų stulpelį "Ūkio banko" grafoje. Likutis 2009 05 01 d yra 33496.20 Lt . Pridėkime banko palūkanas 330,95 Lt, atimkime visas išlaidas ir gauname:
33496.20 + 330.95 - 13496.20 = 20330.95 Lt
     Pažiūrėkime į ataskaitą, o ten parašyta 26330.95 Lt    
........................................................................................................................................................  
                                                             (norėdami skaityti toliau, spauskite žemiau "Read More")

 
Picture
Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad tinklalapyje esančios nuotraukos neatspindi tikro šių sodybų vaizdo. Todėl geriausia būtų jas pamatyti nuėjus ten, kur jos yra.
      Komisija gražiausios sodybos išrinkimui nebuvo
sudaryta, kriterijai nesuformuluoti. Vienas iš kriterijų, atrenkant gražiausias sodybas, yra  "aktyvi sodybos šeimininkų visuomeninė veikla" . Pirmininkas kriterijų nurodė savo kalboje per sodininkų šventę apdovanodamas gražiausių sodybų šeimininkus. Man sunku ką nors daugiau pakomentuoti.
     Aš puikiai suprantu, kad kritikuoti yra žymiai lengviau, negu dirbti. Bet, mano nuomone, per dažnai darbas daromas tik tam, kad būtų galima pasakyti, kad kažkas padaryta...

 
Picture

Sveiki atvykę į naują, patobulintą diskusijų, Šatijų aktualijomis, skiltį!
Kviečiame drąsiai komentuoti įrašus, dalintis patirtimi, keistis žiniomis, skelbti informaciją,
šnekučiuotis...

SVARBU:
Labai prašome rašyti komentarus lietuviškomis raidėmis ir etiškai. Visi netinkami, įžeidžiantys, provokuojantys, nepagarbūs komentarai bus šalinami.