Picture


Būkite laimingi
Naujaisiais 2012-aisiais metais!!!
Tegul Jums visiems šie metai atneša
tik gerus pokyčius
ir daug gražių akimirkų!

Tinklapio satijai.lt kūrėjai

 
Picture
     Mūsų sodų bendrijoje iki šiol buvo palyginti ramu. Tačiau yra ir kitokios informacijos.
     Keletas naujų įvykių verčia didinti budrumą, atidžiau stebėti aplinką, o saugios kaimynystės grupei - intensyvinti budėjimą, keičiant mums įprastą budėjimo laiką.
     Prieš kelias dienas rašiau apie grafiti išterliotas sodo namelio duris (pridėjau nuotraukų). Yra gauta informacija apie tai, kad iš sodų bendrijoje stovėjusio automobilio kiek anksčiau buvo pavogtas magnetofonas.
      Labiausiai rūpestį sukėlė toks faktas, kad prieš dvi dienas, vakare, jau sutemus, prie įvažiavimo į sodų bendriją buvo užpultas soduose gyvenantis jaunuolis. Užpuolimo metu jis patyrė veido sužalojimų. Galbūt, buvo tikimasi jį apiplėšti, tačiau užpuolikams to padaryti nepavyko.
      Nors šie įvykiai kol kas nėra užfiksuoti policijoje, tačiau mums svarbiausia, kad tokie įvykiai buvo.
      Saugios kaimynystės grupė prašo gyventojų atkreipti dėmesį į įtartinus asmenis. Ypač prašome atkreipti dėmesį į maždaug 18-19 metų 2-4 jaunuolių grupę. Manoma, kad jaunuoliai nėra nei mūsų sodų bendrijos, nei Lapių miestelio gyventojai. Įtariama, kad jie lankosi sodų
bendrijoje jau sutemus. Jei pastebėsite įtartinus asmenis, pasistenkite įsidėmėti jų aprangą, išvaizdą ir nedelsiant pranešti apie tai  saugios kaimynystės grupės koordinatoriui ( mob.
tel.8 610 01177 ), iždininkui arba pirmininkui telefonu.

        Ne visi sodininkai naudojasi internetu. Todėl pasidalinkite šia informacija su kaimynais ir pažįstamais.
     Ačiū visiems.
    
     Pagarbiai
     Saugios kaimynystės grupės koordinatorius
     Kęstutis Čeponis

 
Picture
      Ši informacija yra aktuali tik tiems sodininkams, kurie negyvena sodų nameliuose ir nenaudoja elektros žiemos laikotarpiu.
      Lyginant su pernai metais, situacija didžiajai daliai sodininkų yra pasikeitusi. Pernai žiemos metu už sunaudotą elektrą sodininkai mokėjo sodų bendrijai, o pinigus rinko iždininkas. Todėl, jei sodininkas nenaudodavo elektros, tai ir nemokėdavo. Sodų bendrija paprastai nekeldavo problemų dėl nedidelės sumos mėnesio - kito (iki pavasario) pavėlavimo, o už sodininkų sunaudotą, bet neapmokėtą elektrą, sumokėdavo elektros tiekėjui iš sodų bendrijos lėšų.
      Nuo 2011 metų vasaros elektros ūkį perėmė LESTO ir kiekvienas sodininkas dabar moka už elektrątiesiogiai tiekėjui LESTO.
      Didelė dalis sodininkų žiemą nenaudoja elektros ir, natūralu, nemoka už ją.  LESTO, nesulaukusi apmokėjimo, siunčia įspėjamuosius raštus. Taip galima susilaukti ir tokių pasekmių, kaip elektros atjungimas. O pajungimas iš naujo jau kainuotų. Tektų sumokėti atjungimo -pajungimo mokestį, kuris šiuo metu yra 168.99 Lt.
      Tam, kad išvengti nesusipratimų ir nereikalingų išlaidų, tikslinga būtų tokiu atveju,  apmokėjus už sunaudotą elektros energiją, informuoti LESTO trumpuoju telefonu 1802 apie tai, kad Jūs laikinai nenaudosite elektros. LESTO tokiu atveju jums nebesiuntinės laiškų - raginimų  ir jūs būsite tikras, kad neįvyks jokių nesusipratimų dėl elektros atjungimo.
     Tai galima padaryti ne tik telefonu, bet ir tiesiogiai prisijungus prie LESTO internetinio puslapio www.manoelektra.lt   
     Kaip tai padaryti yra nurodoma tame pačiame puslapyje.
     Tinklalapio leidėjai

 
Picture
         Grafiti sodų bendrijoje - retas reiškinys. Nelaimei jis pastebėtas mūsų "Šatijų" sodų bendrijoje.
       Prieššventiniu laikotarpiu grafiti suniokotos vieno sodų namelio garažo durys. Jos išterliotos sidabrinės spalvos grafiti stiliaus keverzonėmis. Namelio savininkas, mūsų žiniomis, planuoja kreitis į policiją. Tuo pačiu prašome, jei pastebėjote ką nors įtartiną, matėte ar nujaučiate, kas tai galėjo padaryti, parašykite mums el. paštu adresu  
japonis@gmail.com ar paskambinkite telefonu 8-610-01177.
       Jeigu gausime kokios vertingos informacijos, galime tikėtis, kad apsaugosime kitus namelius nuo niokojimo.  Be to, galime tikėtis laiku sustabdyti besismaginančius paauglius (pensininkai ar vyresnio amžiaus žmonės, paprastai, to nedaro).
       O gal yra taip apkeverzotų ir daugiau sodo namelių? Laukiame Jūsų laiškų ar skambučių: saugi kaimynystė remiasi ne tik kelių žmonių budėjimu, o aktyviu gyventojų dalyvavimu stebint aplinką, fiksuojant įtartinus, nežinia ką veikiančius, negyvenančius tarp mūsų asmenis, stovinčių ar įtartinų važinėjančių mašinų numerius ir pranešant apie tai saugios kaimynystės grupei ar policijai.
       Ačiū visiems už pagalbą.
       Tinklalapio leidėjai

 
Picture




Sveikiname Jus ir Jūsų artimuosius
 su Šv. Kalėdomis!
Tegul būna pilni Jūsų namai skalsos ir santarvės,
 laimės ir pakantumo,
 o Jūsų širdys – meilės, džiaugsmo ir vilties.

Tinklapio satijai.lt kūrėjai


 
       Kompostas - puiki trąša, kurią pasigaminti gali kiekvienas sodininkas. Taip daro daugelis, tačiau ne visi. Dalis sodininkų, nekompostuoja biologiškai skaidžių atliekų iš dalies dėl to, kad neturi įsirengę tam tinkamų talpų. Toks talpų įrengimas kainuoja. Ne kiekvienas gali skirti tam pinigų arba neturi tiek jėgų ar sugebėjimų, kad galėtų pats įsirengti kompostavimo talpas.
          Todėl Kauno Regioninio atliekų tvarkymo centro iniciatyva dalinti specialias kompostavimo talpas privatiems asmenims - puiki proga įsigyti specialias kompostavimo talpas nemokamai.
           Kviečiu sodininkus pasinaudoti šia galimybe. Kaip tai daryti yra paaiškinta žemiau esančiame informaciniame skelbime.
------------------------------------------------- Norėdami skaityti skelbimą spauskite "Read More: -----------------------------------

 
        Viešumas yra universalus būdas išvengti piktnaudžiavimo, įgaliojimų viršijimo, tyčinių ar netyčinių klaidų. Tai puikus būdas sudominti bendruomenės narius tuo, kas vyksta jų gyvenamoje erdvėje, įtraukti juos į bendruomenės veiklą ir sprendimų priėmimą.
          Palyginkime, koks yra požiūris į viešumą civilizuotame pasaulyje su tuo, kaip bandoma "spręsti" viešumo problemas mūsų kaime.
---------------------------------------------- norėdami skaityti toliau spauskite "Read More" --------------------------------------------

 
     Šiandien  įteikiau SB "Šatijai" valdybos pirmininkui skirtą  raštą dėl  valdybos posėdžio protokole Nr.9 esančių nutarimų formuluočių, kurios neatitinka iš tikrųjų posėdžio metu priimtų nutarimų.
       Valdybos posėdžio protokolai yra svarbūs ilgalaikio saugojimo dokumentai. Mane stebina, kad pirmininkas, nors jau dirba šiose pareigose šeštus metus, į valdybos posėdžių protokolus žiūri, mano nuomone, neatsakingai ir atmestinai.
        Tikiuosi sulaukti išsamaus atsakymo ir posėdžio nutarimo formuluočių ištaisymo.
         Žinau vieną sodininką, kuris atsakymo į savo raštą laukia beveik 2 metus (tiksliau sakant, net nebelaukia). Esu optimistas ir manau, kad man pasiseks labiau. Apie tai jus, mieli sodiečiai ir tinklalapio svečiai, būtinai informuosiu.

    Pagarbiai  
    SB "Šatijai" valdybos narys
    Kęstutis Čeponis

  ------------------------------------------ norėdami skaityti raštą, spauskite "Read More" -------------------------------------------  

 
        Norint skaityti nuomonę ir komentarus apie posėdžio protokolą spauskite "Read More"

 
_Statistika dabar yra tokia:
     skaičiuojant per paskutines dešimt lapkričio mėnesio dienų, tinklalapis vidutiniškai buvo aplankytas po 125 kartus per dieną, o jame vidutiniškai per dieną lankydavosi po 97 skaitytojus. Skirtumas tarp šių skaičių reiškia, kad kai kas lankydavosi tinklalapyje po kelis kartus per dieną.

      Tai mus džiugina: žmonės diena dienon tampa aktyvesni ir labiau domisi bendruomenės gyvenimu. Kviečiu visus sodiečius ir svečius drąsiai pasisakyti tinklalapyje, nurodyti trūkumus, pastebėti gerus dalykus, siūlyti savo idėjas.
      Geriau gyventi ten, kur bendruomenė pati yra aktyvi ir sugeba gerai tvarkytis savo kieme, kur bendruomenė pati sugeba priimti sprendimus,  sugeba išsirinkti savo atstovus, girdinčius pačios bendruomenės balsą , atstovus, norinčius ir mokančius dirbti skaidriai ir viešai, kur bendruomenės nariai gali drąsiai reikšti savo mintis, nebijodami užsitraukti jų pačių rinktų vadovų nemalonės (kaip absurdiškai skamba!).

 ----------------------------------------------- norėdami skaityti toliau spauskite "Read More"-----------------------------------------