Picture
   Šiame posėdyje dalyvavo 6 valdybos nariai, 3 valdybos nariai nedalyvavo dėl įvairių priežasčiųTam, kad posėdyje priimti sprendimai galiotų, dalyvauti turi bent 7 valdybos nariai.

     Posėdžiui pirmininkavo Č.Pijoraitis, sekretoriavo O.Liutkauskienė.
      Darbotvarkės klausimai:
                 1. Dėl laistymo sistemos rekonstrukcijos.
                 2. Dėl kelių remonto ir gatvių apšvietimo.
                 3. Einamieji klausimai.
       Šio valdybos posėdžio protokolo numeris yra Nr.2.

       Pirmu klausimu  Č.Pijoraitis pirmiausiai informavo susirinkusius, kad kai kurios statybų srityje dirbančios įmonės praneša, kad netolimoje ateityje žada brangti statybinės medžiagos. Todėl jis siūlo kuo skubiau rekonstruoti dalį laistymo sistemos. Rekonstrukciją, jo nuomone, reikia atlikti pagal Č.Pijoraičio siūlomo patentininko variantą: už maždaug 80 tūkstančių litų.
        Ne visi valdybos nariai su tuo sutinka. Pijoraičiui primenami du labai svarbūs dalykai: valdyba tokio sprendimo priimti negali (tą nuspręsti gali tik visuotinis sodininkų susirinkimas)  irbe to, iždininko K.Mačiulaičio varijantas, pasitelkus su patentu dirbantį specialistą, yra bent 20 - 30 tūkstančių litų pigesnis.
    Č.Pijoraitis vis vien aktyviai agituoja už "savo" variantą. Argumentuoti bandoma įvairiai: jo patentininkas ir labai geras specialistas, ir suteiks garantijas, ir turi įmonę, o K.Mačiulaitis esą turi tik diletantišką supratimą apie vamzdžius, jų sujungimus, žemės kasimo darbus ir pan. Tokie pirmininko samprotavimai kai kam kelia tik šypseną. Įtikėjęs savo idėjom, skambina "savo" patentininkui. Bet pokalbis telefonu nuvilia: nėra įmonės, o patentas bus išpirktas, kai reikės, o ir patirtis virinant tokio diametro vamzdyną taip sau...
        Be to, pirmininkas suabejojo, ar tikrai būtina, jo žodžiais tariant , "atsiklausti bobučių", kaip ir kada daryti rekonstrukciją.  Č.Pijoraitis  primena valdybai ir seną visuotinio susirinkimo nutarimą, kad susirinkimas yra suteikęs valdybai teisę priimti sprendimus dėl išlaidų iki 50 tūkstančių litų darymo valdybos nuožiūra.
         Į pastabą, kad jo siūlomos išlaidos yra 80 tūkstančių litų, jis greit "sumąsto":  "darykim darbus iki 50 tūkst. Lt. , o paskui sukviesim susirinkimą ir gausim leidimą".
       Sodininkams, kurie tikrai gilinasi į bendrijos reikalus ir nori, kad mūsų pinigai būtų leidžiami taupiai, siūlau išvadas pasidaryti patiems.
          Visko čia neaprašysi... Bet noriu informuoti  kas tikrai sodininkams yra svarbu.
         Rekonstrukcija, jei prasidės, tai, greičiausiai, jau po laistymo sezono, ateinatį rudenį, maždaug spalio mėnesį. Ir vamzdynas bus keičiamas nuo siurblinės iki cisternos ties šiukšlių konteineriu. Vamzdynas bus keičiamas prie centrinės gatvės, įkasant naują vamzdyną į žemę. O ten atsiras problemų su kai kurių sodininkų ne vietoje, ne savo sklypų ribose pastatytomis tvoromis ir pasodintomis gyvatvorėmis: jas, ko gero, teks perkelti. Bet tam jūs turėtumėte sulaukti atitinkamo rašto iš valdybos pirmininko dėl tvorų ir gyvatvorių perkėlimo. Ko gero, laukia nemalonus ir pastangų reikalaujantis darbas. Žinoma, jei rudenį bus daroma vamzdyno rekonstrukcija.
        K.Mačiulaitis informavo, kad jau dabar jam reikia šiek tiek vamzdžių laistymo sistemos remontui. Todėl valdyba balsavimu nutarė leisti pirkti tokių vamzdžių: 100 metrų vamzdžių, kurio diametras 50 mm, 100 metrų vamzdžio, kurio diametras 40 mm ir 100 metrų vamzdžio, kurio diametras 32 mm.
   
   Antru klausimu pirmininkas informavo, kad pakeistos perdegusios apšvietimo lempos, pasamdžius UAB. Kiek kainavo lempų pakeitimas, neturiu informacijos. Apie šias išlaidas informuosiu vėliau.
    
     Trečiu klausimu pirmininkas informavo, kad informacija apie pagrindinius skolininkus yra perduota skolų išieškojimo įmonei "Gelvora" . Dalis įsiskolinusių sodininkų  jau apmokėjo skolas, o iš nesumokėjusių, jos  bus išieškomos per teismą. 

       Posėdyje 5 balsais prieš 1 nutarta apšviesti aikštelę pagrindinėje sodų bendrijos gatvėje prie tvenkinio ir įrengti ten stebėjimo kamerą. Taip pat nutarta 4 balsais prieš 2 - įrengti ženklą draudžiantį automobiliams stovėti naktimis.
 
Papildymas 2012 04 17

   Posėdžiui baigiantis atkreipiau valdybos narių ir ypač pirmininko dėmesį į tai, kad sodų bendrijos tinklalapyje netinkamai paskelbtas skolininkų sąrašas. Reakcija į šią pastabą buvo vangi.
   Skolininkų sąraše yra informacija apie tai, kas skolingas (pavardė , vardas ), sklypo numeris, skolos dydis, už kokį laikotarpį asmuo skolingas.

     Tačiau tame sąraše  pirmininkas taip pat skelbia ir asmeninius skolininkų mobilių telefonų numerius ir namų adresus !?

     Taip elgtis neleistina. Nežinia kas ir kokiais tikslais gali pasinaudoti paskelbta informacija. Pirmininkas nesivargino ir tiesiog nuskanavęs įdėjo į tinklalapį darbinį iždininko turimą skolininkų sąrašą (su pabraukymais, pataisymais, su privačiais telefonų numeriais, namų adresais).

          Matyt, pirmininkas suprato pasielgęs netinkamai (o gal perskaitė ankstesnius pasisakymus mūsų tinklalapyje tuo klausimu ar šiaip kas davė pastabą), bet tokį sąrašą iš bendrijos tinklalapio jau pašalino.
       Tačiau  mėnesį ar net du neleistinai tinklalapyje buvo paskelbti šių sodininkų asmeniniai telefonų numeriai ir namų adresai: V.Šienogalio, K.Povilionienės, G.Ramanausko, K.Marganavičienės, R.Soran, A.Matjošaitienės ir M.Lepersko - iš viso septynių asmenų.

        Belieka tikėtis, kad niekas nepasinaudojo šia informacija netinkamais tikslais, o pirmininkas, jei suprato savo klaidą, ateity taip nesielgs. 

gyventoja
4/14/2012 05:00:20 am

Jei būtų galimybė, tai norėčiau paklausti pirmininko kodėl svarstomi tokie svarbūs klausimai dalyvaujant 6 valdybos nariam, kai sb narių virš 700? Gal reikia padidinti valdybą, o gal taip lengviau priimti nutarimus?
Dėl rekonstrukcijos (pagal pirmininko variantą), tai ar ji būtina, nes Mačiulaitis patvarko kur reikia ir gyvenam toliau. Didelis ačiū jam už tai! Kažkada buvo nuspręsta remontuoti gatves, tai dvi sutvarkytos, o trečia taip ir liko...kalbu apie Šiaurinę, nors buvo nutarta, kad kasmet po gatvę, bet..... dabar jau reikia Centrinėje g.vandentiekį tvarkyt ir apšvietimo reikia aikštelėje ir kamerų...

Reply
nuomonė
4/15/2012 03:30:34 am

keista, kad pirmininkas nori "prastūmti" brangesnį variantą, gal tai jam naudinga, jis turi atsiklausti žmonių ir daryti taip, kad visiem būtų gerai.

Reply
Admin
4/15/2012 02:08:58 pm

Nežinau,kodėl pirmininkas bando "stumti" tokius svarstymus valdyboje: juk aišku, kad tokio sprendimo valdyba priimti negali,tokį sprendimą gali priimti tik susirinkimas. Vienas iš variantų yra tai, kad pirmininkas tiesiog imituoja veiklą: juk šįmet bus nauji pirmininko rinkimai dar trejiems metams.
Sodininkams siūlau gerai pagalvoti, gal yra sodininkų tarpe gerų kandidatų perimti šias pareigas iš dabartinio pirmininko.Dabartinis dirba jau šeši metai.Galvoju, kad pakanka: rotacija reikalinga visose gyvenimo srityse. Naujas žmogus gal ateitų su entuziazmu , naujom mintim ir padirbėtų tris metus.

Reply
**
4/15/2012 09:26:41 pm

Pirmininko pareigoms reikalingas jaunas žmogus, manau gero jaunimo su naujom mintim tikrai atsiras, duokim pasireikšt jauniem žmonėm. Nepykit, bet gyvenimas eina į priekį, o senjoram laikas į poilsį..

Reply
Admin
4/15/2012 10:39:15 pm

Neprisiriškim prie stereotipų:gali būti bet koks -nesvarbu jaunas ar senas, vyras ar moteris.|eškokim tam tinkamo kandidato, kuris dėl šio darbo galėtų konkuruoti susirinkime su dabartiniu pirmininku.Svarbiausia, kad dauguma tuo kandidatu pasitikėtų, kad jis tam darbui turėtų tinkamas asmenines savybes.Jei kokių žinių kandidatui ir trūktų, tai tas per kurį laiką galėtų būti nesunkiai ištaisoma.Jei kas turite minčių, rašykite į mano asmeninį el. paštą adresu: japonis@gmail.com

Reply
Sodininkas
4/23/2012 03:05:56 am

lrytas.lt

2012 m. balandžio 23 d.,
pirmadienis, 20:54
Naujienos Video
Orai TV programa Renginiai
Sodai — tarsi nesantuokiniai miesto pagimdyti kūdikiai (21)
Psl. Ankstesnis 1 2 3 4 Kitas

Šalia Šlienavos esanti sodininkų bendrija „Žasma“ pernai buvo pripažinta pavyzdine. Čia – beveik visuose sklypuose gyvenama nuolat.

Bendrijos pirmininkas Algirdas Kirša, ilgą laiką iš miesto į sodą važinėjęs tik daržovių auginti, nusprendė, jog pakaks tų kelionių, ir prieš ketverius metus apsigyveno sode.

Viena svarbiausių jo užduočių tapo prastų bendrijos keliukų tvarkymas. „Nepaisėme argumentų, kad kai kurie gyventojai čia nežiemoja. Rinkome pinigus iš visų. Kiekvieno sklypo savininkui ne taip ir brangiai kainavo – po tūkstantį litų“, – pasakojo A.Kirša.

Bendrijos pirmininkas įsitikinęs, kad aplinka sodininkai turi pasirūpinti patys, o ne laukti, kol valstybė duos pinigų.

Nori kurtis prie tvenkinio

Lapių seniūnijoje kasmet gyventojų padaugėja dviem trimis šimtais. Dabar čia gyvena per 5 tūkst. žmonių, iš jų daugiau kaip pusė – soduose.

„Šatijai, Lepšiškės – vienos populiariausių bendrijų. Į jas keliasi gyventi miestiečiai, kurie nori gamtos ir mažų mokesčių“, – teigė Lapių seniūnas Rimantas Stankus.

Kauniečiams patrauklios tos bendrijos, kurios turi gerą infrastruktūrą: vandentiekį, apšvietimą, susisiekimą. Pasirinkimą dažnai lemia ir šalia sklypo tyvuliuojantis tvenkinys ar ošiantis miškas.

„Sode gyventi pigiau. Mūsų bendrija patogi, nuo Lapių miestelio mus skiria tik tvora, todėl centralizuotai tiekiamas vanduo, dalis gyventojų turi miestelio nuotekų sistemą, įrengtas reguliuojamas gatvių apšvietimas“, – patogumus vardijo „Šatijų“ sodų bendrijos gyventojas Kęstutis Čeponis.

Šildymo išlaidos mažesnės

Netoli Kauno esančius sodus kaip nuolatinę gyvenamąją vietą miestiečiai renkasi ir dėl pačios gyvenimo kokybės: grįžus namo nereikia vargti ieškant vietos automobiliui pastatyti, nereikia klausyti, kaip kaimynas virš galvos dainuoja.

Buities patogumų problemą kiekvienas gyventojas sprendžia pagal savo poreikius: vienam pakanka vandens pasisemti iš šulinio, lauko tualeto, kitam reikia modernių įrenginių.

„Gyvenant užmiestyje kelionė kainuoja brangiau. Jei rytą vakarą važiuoji į darbą, už degalus teks sumokėti apie 400 litų. Tačiau šildymo išlaidos sode tikrai mažesnės“, – įsitikinęs K.Čeponis.

Gyventojai – įkaitai?

Audrys Karalius

Architektas

„Sodai – lyg nesantuokiniai miesto kūdikiai, kuriuos metas pripažinti.

Sodai – tai liga, kuriai 20 metų padėjo vystytis neryžtinga urbanistinė politika.

Mano akimis, sodininkų bendrijos neturi aiškaus statuso. Tai – nei miestas, nei gyvenvietė, nei kaimas, nors sodai turėtų būti integruoti į miestą kaip priemiesčio gyvenvietės su joms priklausančia infrastruktūra bei socialine aplinka. Juose turi atsirasti ir parduotuvės, švietimo, gydymo įstaigos. Kiekvienai sodininkų bendrijai reikėtų sukurti projektą, kaip ją transformuoti į gyvenvietę. 4 psl.>>
Psl. Ankstesnis 1 2 3 4 Kitas

Reply



Leave a Reply.